Pada 16hb yang lalu, telah berlangsung bengkel keusahawan Kosmetik bagi produk Mary Kay yang menghimpunkan usahawan dan bakal usahawan yang ingin menceburi bidang kosmetik ini. Bengkel yang bermula pada 10 pagi itu melibatkan sesi penerangan dan taklimat berkaitan pemasaran , produk dan juga tidak ketinggalan  sesi praktikal penggunaan produk-produk Mary Kay. 

 

Pada 27hb September yang lalu, telah berlansung Seminar e-payment dan Macau Scam di Hotel Perdana Taiping, bersama  Usahawan Tekun, Bank Mualamalat serta pengurus Pusat Internet Kamunting .Pada seminar tersebut s En. Erwady, selaku pengurus Pusat Internet Kamunting menyampaikan taklimat serba sedikit berkaitan e-payment dan Macau SCAM. Seminar yang bermula jam 8 hingga 1 tengahari itu melibatkan lebih daripada 50 peserta.

 

Satu kursus membaiki handphone telah diadakan di Pusat Internet 1 Malaysia Kg. Kamunting yang dianjurkan oleh Telekomunikasi Impian Shuhaida dengan kerjasama Pi1m Kamunting. Kursus sehari yang bermula pada pukul 8 menghimpunkan peserta-peserta seramai 10 peserta yang terdiri daripada anak-anak muda.Semua peralatan membaiki telah disediakan oleh pihak penganjur  .Diharap kursus seperti ini dapat diteruskan lagi memandingkan mendapat sambutan yang menggalakkan dan mungkin akan melahirkan usahawan baru di kalangan anak muda . 

 

 

Telekomunikasi Impian Shuhaida

(Pian)/whatapp/call- 0165580739

Menjana pendapatan  kini lebih mudah dengan adanya program e-rezeki yang dijanakan oleh MDEC. Kini, Pusat Internet Pi1M Kamunting mengorak selangkah lagi dengan berkerjasama bersama MDEC dengan menyediakan latihan dan taklimat bagi mereka yang ingin mencari pendapatan sampingan. Disini peserta akan dibimbing dari segi pendaftaran, pemilihan pekerjaan dan sebagainya. Mereka yang berminat boleh hadir ke pusat internet Kg. Kamunting untuk mengetahui dengan lebih lanjut berkaitan e-rezeki ini. E-Rezeki ini tidak tertumpu kepada penggunaan komputer semata-mata ,bagi mereka yang tidak mahir ,ada pelbagai pilihan skop pekerjaan yang boleh dipilih . Pusat internet dibuka setiap hari kecuali cuti umum dan sebarang notis akan diberitahu di dalam fb pusat internet ( Pusat Internet Kamunting).